در این مقاله قصد داریم باهم کشور ترکیه و زبان ترکی را بشناسیم .
ترکیه کشوری است که پیوسته در حال تعامل با سایر کشورهای جهان می باشد و به همین دلیل پذیرای افراد گوناگونی در زمینه آموزش و در سایر زمینه های از جمله کاری، اقامتی، سلامت و…، می باشد؛ به طوری که در شهرهای بزرگ ترکیه می توانید به زبان انگلیسی صحبت کرده و از این طریق نیاز خود را برآورده کنید.
اما در عین حال، تسلط به زبان یک کشور می تواند به معنای کسب اطلاعات در زمینه فرهنگ و نحوه زندگی آن کشور نیز باشد. از این رو، لازم است هر چند در حد کم، اما زبان کشوری که به آن سفرمی کنید را فراگرفته و برای یادگیری آن زمان بگذارید.
برای یادگیری زبان ترکی استانبولی فراگیری حروف الفبا شروع خوبی می باشد. با دانستن حروف الفبا به راحتی می توانید کلمات را بخوانید حتی اگر دقیقا متوجه معنای آنها نشوید.
۱٫ برای یادگیری زبان ترکی ابتدا الفبای آن را به خوبی یاد بگیرید.
بیشتر الفبای ترکی همانند انگلیسی تلفظ می شوند. در الفبای ترکی که از الفبای انگلیسی استفاده می کند فقط سه حرف از انگلیسی در ترکی وجود ندارد که شامل q، w و x می باشد. بهجز چند استثنا، باقی حروف تلفظی مشابه حروف انگلیسی دارند. در زبان ترکی:
• حرف c صدای ج دارد.
• حرف g صدای گ دارد.
• حرف j صدای ژ دارد.
• حرف r معمولا صدای ر میدهد اما بسته به جایگاهش در کلمه ممکن است صدای متفاوتی داشته باشد.
• حرف y صدای ی (مانند یارانه) دارد.
۲٫ حروف صدادار را در ۳ دستهی جلو یا عقب، باز یا بسته و گرد یا غیرگرد طبقه بندی کنید.
بخشی اساسی در زبان ترکی استانبولی هماهنگی حروف صدادار می باشد و بر سه اصل استوار است. هر یک توضیح میدهد که چگونه با استفاده از زبان و دهان صدای درست را خلق کنید.
• بسته به اینکه دهان تان را گرد میکنید یا نه، حروف صدادار به دو دسته گرد و غیرگرد تقسیم میشوند. e، i، a و ı غیرگرد و o، ö، ü و u گرد هستند.
• بسته به اینکه زبانتان را کجای دهان میگذارید، حروف صدادار به دو دستهی جلویی و عقبی تقسیم میشوند. e، i، ö و ü حروف صدادار جلویی و a، o، u و ı حروف صدادار عقبی هستند.
• بسته به اینکه چقدر فضای خالی بین زبان و کامتان باقی میمانند، حروف صدادار به دو دستهی باز و بسته تقسیم میشوند. e، a، o و ö حروف صدادار باز، و i، u، ü و ı حروف صدادار بسته هستند.
در یادگیری زبان ترکی استانبولی دقت کنید که ترکی کلمههای بسیاری را از دیگر زبانها بهویژه عربی وام گرفته است. اگر این کلمهها دیکتهای مشابه کلمهای دیگر در زبان ترکی داشته باشند، از این حروف استفاده میشود. بهطور مثال kar بهمعنی برف است اما kâr بهمعنی سود.
۳٫ در آموزش زبان ترکی خود را در معرض زبان ترکی قرار دهید.
زبان ترکی از حروف صدادار همخوان استفاده میکند. در هنگام یادگیری زبان ترکی استانبولی گوشدادن به آهنگهای ترکی باعث میشود گوشتان با روانی و آهنگین بودن این زبان آشنا شود. با شنیدن، توانایی درک و تلفظ شما تقویت میشود.
۴٫ در شبکههای اجتماعی، گروهها و انجمنهای ترکزبان بگردید.
دنیای مجازی امکان برقراری رابطهی با کسانی را فراهم میکند که زبان مادریشان ترکی است و همچنین کسانی که درحال یادگیری زبان هستند. با جستوجوی عبارت Türkçe به نتایج بهتری می رسید. هنگام گفت وگو در دنیای مجازی مراقب حریم شخصی تان باشید. پیش از اطمینان از مورداعتماد بودن طرف مقابل اطلاعات خصوصی را با دیگران در میان نگذارید.
امیدوارم با خواندن این مقاله توانسته باشید اندکی کشور ترکیه و زبان ترکی را شناخته باشید.