اعلام نتایج آزمون یوس

اگر قصد تحصیل در مقاطع کارشناسی، رشته های مختلف مثل پزشکی، دندان پزشکی، حقوق، مهندسی، معماری و… در یکی از دانشگاه های ترکیه هستید، شما ملزم به شرکت در آزمون یوس (YOS) و دریافت نمره قبولی هستید. پیشتر در مقالات گذشته راجع به شرایط شرکت در آزمون یوس ، زمان، نحوه و قوانین مربوط به این آزمون صحبت کرده ایم. و حالا در این مطلب از نحوه نمره دهی و اعلام نتایج آزمون یوس برای شما عزیزان خواهیم گفت. پس اگر شما نیز در آزمون یوس شرکت کرده و منتظر اعلام نتایج آن، و یا داوطلب شرکت در این آزمون هستید، این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید تا به پاسخ سوالات بسیاری که احتمالا در ذهنتان وجود دارد، برسید…

شانس قبولی در آزمون یوس چقدر است؟

داوطلبان تحصیل در دانشگاه های ترکیه در خارج و گاها داخل این کشور، از طریق شرکت در آزمون یوس شانس خود را برای قبولی در دانشگاه و رشته مدنظر خود امتحان میکنند. در این میان، نکات مهمی نیز وجود دارد که میتواند احتمال قبولی در آزمون یوس را برای متقاضیان افزایش دهد. در ادامه این نکات را بازگو میکنیم.

قبل از هرچیز باید بگوییم، قبولی در دانشگاه های ترکیه نیز  مانند دانشگاه های کشورمان، مستلزم کسب حداقل نمراتی متناسب با رشته انتخابی در دانشگاه مدنظر می باشد که باید در آزمون یوس (yos) به آن دست بیابید. خوب است بدانید هر ساله بیش از ۴۰ هزار نفر از کشورهای مختلف برای شرکت در این آزمون و پذیرفته شدن در دانشگاه های تراز اول ترکیه، با یک دیگر رقابت میکنند که این موضوع می تواند تاثیر به سزایی در شانس قبولی شرکت کنندگان در آزمون یوس داشته باشد.

آیا آزمون یوس سخت است؟

آزمون یوس استانداردترین آزمون برگزارشده در سطح کشور ترکیه است. هدف سؤالات در آزمون YOS سنجش میزان هوش، تسلط شما به ریاضی، هندسه و همچنین تسلط به زبان ترکی است. سؤالات مطرح شده کاملا واضح هستند و فرد آزمون‌دهنده به راحتی متوجه هدف سؤالات می­‌شود. اما پاسخ به این سوال که آیا آزمون یوس سخت است؟ باید بگوییم

  1. در وهله اول بستگی به شرایط متقاضی دارد. سطح تحصیلی متقاضی، میزان تلاش و زمانی که برای تقویت خود صرف میکند و این چنین مسائل میتواند بسیار مؤثر باشد.
  2. تعداد کم مباحث درسی آزمون یوس (ریاضی،هنسه،هوش) و پراکندگی کمتر نسبت به کنکور سراسری در ایران، سبب جذابیت بیشتر این آزمون برای متقاضیان شده
  3. تهداد سوالات این آزمون نسبت به کنکور سراسری بسیار کمتر بوده؛ در نتیجه به نسبت زمان مناسب تری در اختیار داوطلبین قرار داده میشود. و همین امر موجب کاهش میزان استرس در جلسه آزمون میشود.
  4. بسیاری از آزمون های یوس در دانشگاه های مختلف نمره منفی ندارند! که می تواند تاثیر مثبتی در افزایش شانس قبولی در آزمون، برای داوطلبین داشته باشد.
  5. عموما سوالات این آزمون در سطوحی طراحی میشوند که متقاضیان از تمامی کشورهای شرکت کننده میتوانند جوابگوی آن ها باشند. بنابراین با توجه به سطح اطلاعات دانش آموزان ایرانی در دروس مذکور، شانس قبولی در آزمون یوس برای آن ها بالا می باشد

شما میتوانید برای بررسی دقیق احتمال قبولی تان در آزمون یوس، از آزمون های تعیین سطح و شبیه سازی شده استفاده نمایید تا شرایط خود را کامل بسنجید.

جهت مشاوره رایگان و تعیین سطح، توسط اساتید و کارشناسان مجموعه تومر تی وای اس با ما در تماس باشید:   ۲۶۴۲۱۳۸۰ -۰۲۱    ۲۲۹۰۲۱۳ -۰۲۱

امتیاز آزمون یوس چگونه محاسبه میشود؟

لازم به ذکر است که؛ برای قبولی در آزمون YÖS حدنصاب نمره ای وجود دارد که باید کسب کنید و حداقل آن ۴۰ امتیاز می باشد تا بتوانید وارد دانشگاه شوید. در محاسبه امتیاز آزمون یوس، پاسخ های صحیح و غلط داده شده به سوالات، هر کدام یه صورت جداگانه محاسبه می شود. و برای هر تست بطور جداگانه، ۱/۴ تعداد جواب های غلط از صحیح جدا شده و نهایتا امتیاز کل محاسبه می شود. امتیاز کل محاسبه شده، تبدیل به امتیازی با میانگین ۵۰ و انحراف استاندارد ۱۰ می شود.

ارتباط امتیاز آزمون ترکی YÖS با امتیاز مهارتهای پایه YÖS (ریاضی،هندسه،هوش)

امتیاز آزمون زبان ترکی YÖS، ارتباطی با امتیاز مهارت های یادگیری پایه YÖS ندارد و بطور جداگانه محاسبه می شود. امتیاز آزمون ترکی YÖS، مطابق توضیحات داده شده در دفترچه ÖSYM، برای سنجش سطح تسلط داوطلبان به زبان ترکی که تنها زبان آموزشی آنها است درنظر گرفته میشود؛ به همین دلیل، برخی از دانشگاه ها نتیجه آزمون زبان ترکی را در پذیرش دانشجویان، مد نظر قرار داده و آن را جزو معیارهای خود اعلام می دارند؛ و برخی دانشگاه ها نیز ممکن است چنین اطلاعیه ای صادر نکنند.

زمان اعلام نتایج آزمون یوس

اغلب اعلام نتایج آزمون یوس، طبق زمانبندی اولیه در اختیار شما قرار خواهد گرفت. اما بسته به اینکه چه دانشگاهی را برای آزمون انتخاب کرده باشید، زمان اعلام نتایج متفاوت خواهد بود و باید به زمانبندی داده شده در فرم تأییدیه­ ثبت‌نام توجه کنید، عموما روال به این صورت است که در مدت زمان حدود ۲ هفته نتایج اعلام میشود.

نتایج در ماه مه و از طریق سایت:ÖSYM (www.osym.gov.tr)، اطلاع رسانی می شود.

درصورت عدم دریافت برگه نتایج YÖS، چکار کنیم؟

در صورتی که نتایج آزمون به دستتان نرسید، با پرداخت ۳ لیر، می توانید از مراکز اعلام شده نتیجه آزمون خود را دریافت کنید.

برگه اعلام نتایج آزمون یوس چه مدت اعتبار دارد؟

برگه نتایج آزمون برای ۲سال معتبر میباشد. یعنی در صورتی که داوطلب در سال ۲۰۱۸ در آزمون شرکت کرده و امتیاز قبولی را کسب کرده باشد، تا سال ۲۰۲۰ نیز میتواند با همان نتیجه کسب شده در سال ۲۰۱۸، به دانشگاه جهت ثبت نام مراجعه نماید.

سطوح مختلف در برگه نتایج ÖSYM

در برگه نتایج آزمون، نتیجه تست مهارت های یادگیری پایه و تست زبان ترکی بطور جداگانه درج شده است. یعنی در بخش تست مهارت های یادگیری پایه، امتیاز مربوط به آن آزمون و بخش تست زبان ترکی نیز، امتیاز مربوط به همان بخش قید شده است که سطح تسلط داوطلب در یکی از ۳ سطح زیر بیان می گردد:

  • (سطح A): افرادی هستند که تسلط کافی به زبان ترکی دارند؛ و در اسرع وقت می توانند آموزش های عالیه خود را آغاز کنند.
  • (سطح B): افرادی که در مدت کوتاهی سطح تسلطشان به حد نصاب خواهد رسید و ضمن تحصیل موظف به تمرین و بهبود زبان ترکی شان هستند.
  • (سطح C): افرادی هستند که میزان تسلطشان به زبان ترکی ناکافی است و می بایست ظرف یک سال که در مرخصی به شمار می روند، دوره آموزش ترکی را گذرانده و در پایان این یک سال، پس از محقق شدن تسلط آنها به زبان ترکی، می توانند در موسسه آموزش عالی که در آن ثبت نام کرده اند، به تحصیل بپردازند. و در صورتی که داوطلب در مدت یک سالی که زمان داده شده، نتواند آموزشش را با مدرک رسمی به اثبات برساند، حق تحصیل او از بین خواهد رفت.

نمرات مربوط به هر بخش از آزمون یوس

همانطور که گفتیم، دفترچه سؤالات آزمون YOS تشکیل شده از ۲ قسمت اصلی، که قسمت اول مربوط به آزمون هوش و ریاضی می باشد و قسمت دوم آن هم تشکیل شده از سؤالاتی برای سنجش میزان تسلط داوطلب در زمینه ی زبان ترکی.

 

  1. قسمت اول و اصلی آزمون دارای ۸۰ پرسش در زمینه ی هوش و ریاضی است. در بخش ریاضی ۳۰ عدد پرسش وجود دارد که در حوزه ی مباحثی مانند ریاضیات عمومی و مثلثات است و ۵ سؤال را هم هندسه است. در قسمت هوش هم  ۴۵ سؤال وجود دارد که در حوزه ی تفکر منطقی و اشکال سه بعدی است. تعداد پرسش های بخش اول آزمون YOS بسته به دانشگاه متغیر می باشد و قادر هستند بین ۸۰ تا ۱۰۰ باشد. زمان جواب گویی به پرسش های این قسمت هم بسته به دانشگاه انتخابی در طی فرایند ثبت نام در میان ۱۰۰ تا ۱۲۰ دقیقه متغییر است.
  2. در قسمت دوم آزمون YOS، که برای سنجش میزان تسلط داوطلب در زبان ترکی می باشد، برخلاف قسمت اول، نمرات به شکل کیفی گفته محاسبه میشود و معیار قبولی داوطلب هم نیست. نمره ی این قسمت به شکل کیفی یعنی A,B و C مشخص می شود و برای جواب دهی به پرسش های این قسمت، ۶۰ دقیقه زمان فرصت لازم است و بسته به نوع دانشگاه هم زمان این قسمت می تواند متفاوت باشد.

 

در صورت عدم موفقیت در آزمون، می توان درخواست تجدیدنظر داد؟

نتایج اعلام شده به داوطلبین، قطعی می باشد؛ اما چنانچه گمان رود اشتباهی رخ داده، با ارائه درخواستی به ÖSYM، می توان مراجعه و موضوع را پیگیری کرد.

می توان با ارسال تقاضانامه ای متناسب با دستورالعمل بیان شده در دفترچه آزمون، به درخواست هایی که به موقع برای بررسی مجدد فرستاده شده اند، از طریق ÖSYM، آن را مورد ارزیابی دوباره قرار داد.

نمرات اکتسابی لازم در آزمون یوس

در این قسمت برخی از نمرات افراد پذیرفته شده در رشته محل های مختلف را آورده ایم :

  1.  رشته پزشکی، دانشگاه آتاتورک با نمره ۹۷/۵
  2.  رشته دندان پزشکی در دانشگاه آتاتورک با نمره ۹۶/۲۵
  3.  رشته پزشکی در دانشگاه استانبول با نمره ۱۰۰
  4.  رشته دندان پزشکی دانشگاه آنکارا با نمره ۹۷
  5.  رشته پزشکی دانشگاه الوداغ با نمره ۹۷
  6.  رشته فیزیوتراپی دانشگاه آنکارا با نمره ۸۷
  7.  رشته مهندسی برق دانشگاه استانبول با نمره ۸۹
  8.  رشته مهندسی مکانیک دانشگاه استانبول با نمره ۹۱
  9.  رشته روابط بین الملل دانشگاه آنکارا نمره ۷۵

جهت تقویت مهارتهای مربوطه و آمادگی برای آزمون یوس و قبولی در دانشگاه های ترکیه میتوانید به بخش تدریس خصوصی زبان ترکی مراجعه و برای مشاوره رایگان و اطلاع از زمان و نحوه برگزاری و همچنین شرکت در کلاس های تدریس خصوصی زبان ترکی اقدام نمایید.

با آرزوی موفقیت و سپاس از همراهی شما ” مجموعه آموزشی تومر تی وای اس “

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *