آزمون TUS که مخفف ( Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı ) است، یکی از آزمون های ورودی به دانشگاه های ترکیه میباشد. این آزمون هر ساله از سوی دانشگاههای خصوصی و دولتی ترکیه و همچنین سازمانهای OSYM و YÖK برگزار میشود. متقاضیانی که قصد دریافت تخصص در رشته های پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و شیمی در یکی از دانشگاه های ترکیه را دارند باید در آزمون توس شرکت و نمره قبولی را دریافت نمایند. نتایج آزمون توس TUS برای دانشگاههای مختلف بسته به رشته انتخابی بسیار مهم است و میتوان گفت از معتبرترین آزمونهای کشور ترکیه برای متقاضیان رشته پزشکی است که قصد گذراندن دوره دستیاری و تحصیل به زبان ترکی را داشته باشند.
آشنایی با آزمون TUS
آزمون توس TUS یک آزمون تخصصی پزشکی است و از دو مرحله تئوری و عملی تشکیل شده است و به کسانی که در این آزمون قبول میشوند دستیار گفته می شود. زبان این آزمون ترکی هست و متقاضیان بایستی مسلط به زبان ترکی باشند. هدف برگزاری این آزمون، سنجش قدرت زبان ترکی و عیار علمی دانشجویان بینالمللی و بومی که قصد ادامه تحصیل، کار و فعالیت در این کشور را دارند میباشد. این آزمون به دو بخش آزمون تئوری و آزمون عملی تقسیم می شود.
زمان و مکان برگزاری آزمون توس TUS
آزمون TUS کشور ترکیه برخلاف آزمونهای دیگر که با آن آشنایی داریم، به دفعات زیاد در سال برگزار نمیگردد و در واقع شانس شما برای قبولی از این بابت کم است، این آزمون هر سال ۲ بار در ماههای آوریل و سپتامبر برگزار می شود. مکان برگزاری نیز در شهر آنکارا خواهد بود؛ بنابراین طبق تاریخ گفته شده، میتوانید نسبت به ثبت نام در آزمون اقدام نمایید.
شرایط و قوانین شرکت در آزمون TUS
آزمون TUS همانند تمامی آزمونهای لوکال و بینالمللی دیگر دارای شرایط، قوانین و مدارک مخصوص خود است که تمامی شرکت کنندگان ملزم به رعایت آنها هستند.
برای شرکت در آزمون توس شرایط سنی خاصی وجود ندارد و تمامی متقاضیانی که دوره ۶ ساله پزشکی عمومی را به اتمام رسانده اند و دارای پاسپورت معتبر با تاریخ انقضا هستند، می توانند در این آزمون شرکت کنند. همانطور که قبلا گفتیم، متخصصین رشته های پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی و شیمی که خواهان اشتغال و یا مطالعه در کشور ترکیه می باشند نیز واجد شرایط شرکت در آزمون TUS هستند. همچنین اگر متقاضی مایل به زندگی، کار و تحصیل در ترکیه باشد، شرایط لازم را برای شرکت در آزمون دارد.
قوانین و مدارک لازم برای شرکت در آزمون TUS
- همراه داشتن اصل پاسپورت الزامی است.
- همراه داشتن اسکن و اصل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی الزامی است.
- کپی پاسپورت به هیچ وجه پذیرفته نیست.
- درب حوزهی امتحانی پس از زمان مقرر بسته شده و پس از آن حق ورود به حوزهی امتحانی را نخواهید داشت و حتی در این صورت مبلغ پرداختی عودت داده نخواهد شد.
- به هیچ وجه در طول امتحان حق صحبت با فرد کناری خود را ندارید.
- همراه داشتن دیکشنری، وسایل الکترونیکی و کپی برداری به شدت ممنوع بوده و در صورت مشاهده توسط دوربین مدار بسته، از جلسه امتحان و شرکت در این حوزه محروم خواهید شد.
- همراه داشتن هایلایت، لاک غلط گیر و مداد رنگی اکیدا ممنوع است.
- همراه داشتن ساعت مچی، خوراکی و کشیدن سیگار اکیدا ممنوع است.
- نتایج آزمون تنها به خود فرد تحویل داده میشود و عواقب در اختیار گذاشتن اطلاعات شخصی در اختیار دیگران بر عهده خود فرد است.
- اگر متقاضی جزء اتباع ترکیه باشد اما دوره دبیرستان خود را در خارج از کشور ترکیه گذرانده باشد، میتوانید در آزمون TUS شرکت کند
ساختار آزمون TUS
همانطور که گفتیم، آزمون TUS از دو بخش آزمون زبان ترکی (تئوری) و آزمون سنجش سطح علمی (عملی) تشکیل شده است.
بخش تئوری آزمون TUS
آزمون زبان ترکی روز اول برگزار میشود و هدف از آزمون زبان خارجی انتخاب داوطلبین واجد شرایط برای شرکت در آزمون عملی است. داوطلبان برای قبولی در آزمون زبان ترکی باید حداقل نمره ۶۰ را از ۱۰۰ کسب نمایند. نتایج آزمون زبان ترکی فردای آن روز حدود ساعت ۹:۳۰ اعلام می شود و متقاضیانی که موفق به کسب نمره حد نصاب در آن شده باشند، ساعت ۱۳:۳۰ همان روز در آزمون علمی شرکت خواهند کرد. آزمون زبان خارجی به دو گروه تقسیم می شود: گروه اول انگلیسی، فرانسوی، آلمانی و گروه دوم.اسپانیایی، ایتالیا، روسی
آزمون زبان ترکی به مدت ۲ سال اعتبار دارد و اگر متقاضی در این آزمون قبول اما در آزمون علمی مردود شود، می تواند تا ۲ سال دیگر بدون نیاز به شرکت در آزمون زبان، در آزمون علمی شرکت کند.
بخش عملی آزمون TUS
این بخش از آزمون TUS نیز حاوی ۳ دسته سوال می باشد:
- تستهای علوم پایه پزشکی نوع اول: TTBT. 1
این گروه شامل سؤالات بیوشیمی (۲۰%)، میکروبیولوژی (۲۰%)، پاتولوژی ( ۲۰%)، فارماکولوژی (۲۰% )، آناتومی (۱۰% )، جنین شناسی و بافت شناسی (۴% ) و فیزیولوژی ( ۶%) است.
- تستهای علوم پایه پزشکی نوع دوم TTBT. 2
این گروه شامل سؤالات دروس بیوشیمی (۴۵%)، میکروبیولوژی (۴۵% )، فیزیولوژی (۵%) و جنین شناسی و بافت شناسی (۵% )می باشد.
- تستهای کلینیکی KTBT
سوالات این گروه نیز در حوزه های داخلی (۳۰%)، کودکان (۳۰%)، جراحی (۲۵%) و زنان و مامایی (۱۵%) می باشد.
دانشجویان فارغ التحصیل از دانشکده پزشکی به سوالات KTBT پاسخ خواهند داد و دانشجویان فارغ التحصیل از دیگر دانشکده ها سوالات TTBT .1 TTBT .2 را باید پاسخ بدهند.
تعداد سؤالات ۱۰۰ یا ۱۲۰ و زمان پاسخگویی نیز به ترتیب ۱۰۵ یا ۱۵۰ دقیقه است.
هزینه آزمون TUS
هزینه شرکت در آزمون TUS در موسسات مختلف با توجه به خدمات ارائه شده متفاوت است اما به طور کلی هزینه آزمون توس ۳۵۰ لیر ترکیه است.